JAVNI POZIV ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA U OKVIRU PROGRAMA PODRŠKE MALIM PREDUZEĆIMA ZA NABAVKU OPREME U 2022. GODINI

BAČ LOKAL VESTI

  Kancelarija za privredu, poljoprivredu i lokalni ekonomski razvoj obaveštava sve privrednike da će Regionalna razvojna agencija Bačka, u petak 17.06.2022. godine u 12č, u  velikoj sali Skupštine Grada Novog Sada, u Novom Sadu, organizovati  Promociju Javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2022. godini.

   Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i uz podršku projekta „Srbija i EU – Oprema za privredu“ koji finansira Evropska unija, dodeljuje bespovratna sredstva mikro i malim preduzećima, preduzetnicima i zadrugama. Ukupna bespovratna sredstva iznose oko 3,1 milijardu dinara od čega je Ministarstvo privrede obezbedilo iznos od 1,9 milijardi dinara, a Evropska unija bespovratna sredstva i tehničku podršku za sprovodjenje projekta u ukupnom iznosu od 11 miliona evra.

   Na promociji pomenutog  Javnog poziva u Novom Sadu, pored predstavnica Regionalne razvojne agencije Bačka, prisutnima će se obratiti  i predstavnik EU delegacije u Srbiji – gdin Martin Klaucke i   predstavnica Ministarstva privrede – Ankica Momčilović.

   Svi zainteresovani za prisustvo na pomenutoj Promociji mogu se prijaviti putem i-mejla: zorana.panic@rda-backa.rs