U okviru manifestacije „DANI PORODICE U SRBIJI“, koja je održana u Perlezu pronalitetne mere predstavila i opština Bač

BAČ LOKAL

U okviru manifestacije „DANI PORODICE U SRBIJI“, koja je održana u Perlezu, 40 lokalnih samouprava je predstavilo svoje pronatalitetne mere, a Opština Bač je bila među pet najboljih te je izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević predsedniku opštine Bač, dr Stevi Paniću uručio Povelju.

Finansijska sredstva u budžetu opštine Bač za 2023. godinu iznose 8.000.000,00 dinara što je 0,85% budžeta, istakao je predsednik opštine Bač, dr Steva Panić.

Pomenuta sredstva se izdvajaju za jednokratnu pomoć za rođenje deteta i novčanu pomoć nezaposlenoj majci/ocu za rođenje deteta pod posebnim uslovima. Opština Bač posebno ističe zadovoljstvo pronatalitetnim mere koje se odnose na bezbednost dece u saobraćaju, odnosno na pravo na besplatno autosedište za svako novorođeno dete sa prebivalištem na teritoriji opštine Bač.

Kao vid posebne podrške roditeljima čija deca pohađaju predškolsku ustanovu opština Bač je utvrdila pravo na besplatan boravak u predškolskoj ustanovi za treće i svako naredno dete po redu rođenja.         

Opština Bač izdvaja i sredstva za nagrađivanje učenika za postignute rezultate na takmičenjima i nagrađivanje vukovaca i učenika generacije, zatim svim prvacima  koji pohađaju osnovne škole na teritoriji opštine Bač obezbeđuje poklon đačke torbe i pribor. Takođe vrši besplatan prevoz učenika srednjih škola i studenata, ali i obezbeđuje sredstva za smeštaj i ishranu učenika srednjih škola i studenata u domovima kao i stipendije za odlične učenike  i studente sa visokim prosekom. 

 Opštinu Bač su u Perlezu predstavljali predsednik opštine Bač dr Steva Panić, predsednik Skupštine opštine Bač Dragan Amidžić, zamenica predsednika opštine Marina Balaban i zamenik predsednika Skupštine opštine Bač Brane Mikavica.