VOJVOĐANSKA REGATA OD 24. JUNA DO 3.JULA

VESTI

Međunarodna regata „Vode Vojvodine“ biće održana od 24. juna do 3. jula na vojvođanskim kanalima i rekama. Ova regata se održava 12. put i okuplja oko 300 učesnika, željnih avanture, a koji će ove godine sa skoro 100 brodova preći maršrutu od 300 kilometara za 10 dana, na relaciji Novi Sad – Bački Petrovac -Ruski Krstur – Srpski Miletić – Sombor – Bezdan – Apatin Bogojevo – Bačka Palanka.

Plovidbom se obeležava i Dan Dunava, 29. juna, kada će regataši biti gosti u Apatinu i učestvovati na manifestaciji povodom ovog „rečnog praznika“.

Ovogodišnja tema regate je ekološke prirode i nosi slogan „Čista voda, čista ljubav“.

Osim ekološke akcije, gde će regataši u saradnji sa svim lokalnim samoupravama koje obilaze, odvajati otpad za reciklažu, regata ima i humanitarni karakter.

JVP „Vode Vojvodine“ će u saradnji sa Udruženjem „Čepom do osmeha“ od sredstava prikupljenih od reciklaže i sopstvenih sredstava kupiti terapeutski tricikl za osmogodišnju Doroteu Peić iz Valjeva i kolica za dečaka od 17 godina Mihajla Papa iz Novog Sada.

U sklopu manifestacije u Somboru će se na trgu Svetog Đorda održati koncert Abba real tribute benda u ponedeljak 27. jula sa početkom u 19 i 30 časova.

 IZVOR: RTV