URUČENI KLJUČEVI STANOVA U ZGRADI ZA SOCIJALNO STANOVANJE

BAČ LOKAL VESTI

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ključeve od stanova socijalno ugroženim porodicama iz Bača, koje su u požaru, koji je izbio u naselju Ekonomija 1, izgubile krov nad glavom, kada je izgorela cela stambena zgrada.

Stambeno je zbrinuto 12 socijalno ugroženih porodica, među kojima su i višečlane porodice sa decom, o čijem smeštaju je nakon požara dve i po godine brinula Opština Bač, uz podršku Pokrajinske vlade. Ostali stanovi u zgradi su dodeljeni na osnovu Javnog poziva koji je raspisala Opština Bač.

„Veoma brzo nakon požara započeli smo zajedno sa Opštinom Bač, polovinom 2021. godine, izgradnju objekta za porodice koje su ostale bez krova nad glavom. Ovde je bilo mnogo socijalno ugroženih porodica, koje su pretrpele veliku štetu u požaru, koje su danas dobile kvalitetnije uslove za život i stanovanje“, rekao je Mirović.

Ukupna vrednost ulaganja u zgradu za socijalno stanovanje je 234.430.435,41 dinara, od čega je Autonomna Pokrajina Vojvodina finansirala ukupno 170.000.000,00 dinara, donacijama od strane fizičkih i pravnih lica u novcu je obezbeđeno 14.676.720,00 dinara, dok je kroz donacije u materijalu i radovima obezbeđeno 31.642.359,24 dinara, a Opština Bač je izgradnju zgrade finansirala sa ukupno 18.111.356,17 dinara. 

Događaju su prisustvovali pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić i predsednik Opštine Bač Steva Panić.