U BAČU OBELEŽEN 14.JUN DAN DOBROVLJNIH DAVALACA KRVI

BAČ LOKAL VESTI

14.jun Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, ove godine se obeležava pod sloganom „Davanje krvi je čin solidarnosti“ s ciljem zahvalnosti svim dobrovoljnim davaocima i podizanju svesti građana o važnosti redovnog i dobrovoljnog davanja krvi. Tim povodom u svečanoj sali opštinske uprave u Baču je održan prijem dobrovoljnih davalaca krvi sa područja opštine Bač koji su ovu dragocenu tečnost dali više puta. Davaoce krvi primili su pomoćnik predsedika opštine Bač Nikola Vuletić i sekretar Crvenog krsta opštine Bač Olivera Jelić. Gospodin Vuletić je pozdravio sve prisusutne i u ime opštine Bač, kao i u svoje lično ime izrazio veliku zahvalnost svim građanima opštine koji učestvuju u akcijama dobrovoljnog davanja krvi i na taj način spašavaju nečije živote.

Zahvalnice za 10 puta datu krv su dobili Antonio Zovak iz Plavne, Emić Kasim iz Bačkog Novog Sela i Ivan Jurković iz Bača.

Za 20 puta datu krv zahvalnice su dobili Srđan Rajković iz Bača i Fatmir Karić iz Bačkog Novog Sela.

Za 35 puta datu krvi priznanja su dobili Milan Subić i Dejan Vasiljević iz Bođana.

 Za 50 puta datu krvi priznanja su dobili Fero Trusina iz Selenče, Ivan Bajči iz Vajske i Andrija Surop iz Bača.

 Najveće priznanje za 100 puta datu krv dobili su Vladimir Kadžić iz Bača i Duško Pajić iz Vajske.

 Priznanje „Široko srce“ koje se dodelje mesnim organizacijama za aktivno angažovanje u proteklih godinu dana u akcijama dobrovolojnog davanja krvi pripalo je mesnoj organizaciji Bač.