Paketomati Pošte Srbije na 20 lokacija u Novom Sadu, Beogradu i drugim gradovima

VESTI

Upotreba paketomata Pošte Srbije počela je na 20 lokacija u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu, Novom Pazaru i Pančevu.

Još 400 Poštinih paketomata uskoro će biti postavljeno u svim većim gradovima širom Srbije, gde je i najveći broj paketa za isporuku i gde često primaoci pošiljaka nisu dostupni na adresi tokom većeg dela dana.

Paketomati predstavljaju brzu, laku i pametnu opciju dostave pošiljaka, sa brojnim prednostima za korisnike. Omogućavaju praktičnu kupovinu na internetu, jer adresovanjem na paketomat korisnici mogu biti sigurni da će ih paketi čekati u izabranom paketomatu. Štede vreme, jer korisnici pakete mogu usmeriti na najbliže paketomate i preuzeti ih u vreme koje im najviše odgovara, uz mogućnost preuzimanja paketa 24 sata sedam dana u nedelji.

Na svakom paketomatu istaknuto je uputstvo za upotrebu.

 Ova usluga Pošte Srbije dostupna je registrovanim i neregistrovanim korisnicima, sa i bez mobilne aplikacije, uz korišćenje svih mobilnih telefona, pametnih i klasičnih. Podaci potrebni za preuzimanje paketa šalju se na mobilni telefon, a preuzimanje paketa od strane korisnika funkcioniše po jednostavnom principu – primalac dobija poruku da ga u paketomatu čeka paket, odlazi do paketomata i putem aplikacije ili poziva otključava ga i preuzima pošiljku.

Informacije o usluzi, načinu korišćenja i lokacijama paketomata, dostupne su na sajtu Pošte Srbije. Na istom linku postoji mogućnost da predlože lokacije za postavljanje novih paketomata. Pošta Srbije je za prve korisnike pripremila i poklone iznenađenja, koji će ih sa pošiljkama čekati u paketomatima.

Izvor: 021.rs