ODRŽANA MANIFESTACIJA „DAN JAGODE I MEDA“

BAČ LOKAL DEŠAVANJA

Turistička organizacija opštine Bač organizovala je manifestaciju „Dan jagode i meda“. Manifestaciju otvorio direktor Turističke organizacije opštine Bač Darko Vojnović.

U okviru manifestacije „Dan jagode i meda“ održane su dečje igre u kojima su učestvovali učenici od I do IV razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Bača. Svim učesnicima dodeljeni su pehari i zahvalnice.

Prisutni su imali priliku da uživaju u nastupu dečjeg hora KUD-a „Mladost“, ali i u promociji pesme „Prolećna sonata“ autora Vladimira Bosančića.

Članovi Sportsko šahovskog udruženja „Kraljev Gambit“ su, već drugu godinu zaredom, pružili mogućnost svima da se oprobaju u ovoj igri i nauče njena pravila.

Svi posetioci mogli su da uživaju u dobroj prolećnoj atmosferi, ali i da posete izložbeno-prodajne štandove i da kupe i degustiraju med, proizvode od meda, jagode,

kupinovo vino, likere, kolače, sok od aronije, ikone, cveće i dr. Svoje proizvode izlagali su Leon Šalamon, Voćarska zadruga „Bačka jagoda“, PG „Gajić“, Poljoprivredna škola Bač, Pčelarstvo „Mandić“, Udruženje „Bač u srcu Bačke“ i mnogi drugi.

 U Maloj sali Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ u Baču održana je prezentacija na temu „Od sadnice do marketa“ koju je organizovala Lokalna akciona grupa „Ravnica Bačke“.