Kampanja „Na maturu bez automobila“

BAČ LOKAL VESTI

Savet za bezbednost opštine Bač u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, 27.maja 2022.god je u Baču realizovao kampanju pod nazivom „Na maturu bez automobila“.

Kampanja se uspešno sprovodi već nekoliko godina unazad, sa ciljem da se mladi upozore na rizična ponašanja u saobraćaju.

Na tribini u Baču predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja maturantima su ukazali na stanje bezbednosti mladih u saobraćaju i rizicima nebezbednog ponašanja u saobraćaju, a mladi su imali i priliku da čuju i ličnu priču osobe koja je preživela saobraćajnu nezgodu usled koje je zadobila teške telesne povrede i trajni invaliditet.

Pored toga mladi su bili u prilici da se kroz simulaciju prevrtanja vozila i čeonog sudara u kontrolisanim uslovima upoznaju sa velikim značajem korišćenja sigurnosnog pojasa svih lica u automobilu.

Predstavnike Agencije za bezbednost saobaćaja u ime lokalne samouprave i saveta za bezbednost opštine Bač su pozdravili Juraj Javornjik koordinator saveta za bezbednost opštine Bač  i zamenica predsednika opštine Bač Marina Balaban koja je između ostalog istakla značaj edukacije i uticaja na svest mladih o bezbednosti u saobraćaju, na kojoj će se posebno raditi u narednom periodu na području opštine Bač.