DO KRAJA SEPTEMBRA ROK ZA DOSTAVU PROMENE OD UTICAJA NA PRAVO DEČIJEG DODATKA, U VIDU POTVRDE O NASTANKU PROMENE UPISA U ŠKOLU ILI PREKIDA ŠKOLOVANJA

BAČ LOKAL VESTI

Radi provere redovnosti pohađanja nastave za decu za koju se ostvaruje pravo na dečiji dodatak, obaveštavaju se korisnici prava da je neophodno, najkasnije do kraja septembra,  doneti potvrde o upisu u obrazovnu ustanovu u školskoj 2022/2023 godini. Potvrde se donose samo ukoliko je dete ove godine prvi put upisano u predškolsku ustanovu, prvi razred osnovne škole, prvi razred srednje škole ili ukoliko je dete promenilo obrazovnu ustanovu.

Podsećamo korisnike dečijeg dodatka da je potrebno da svaku promenu od uticaja na pravo prijave u roku od 15 dana od dana nastanka promene pa tako i informaciju o prestanku osnovnoškolskog obrazovanja ili o prestanku srednjoškolskog obrazovanja.

Informacija o upisu/promeni obrazovne ustanove ili informacija o prestanku obrazovanja se dostavlja poštom na adresu Opštinska uprava Bač, Odeljenje za opštu upravu, društvene delatnosti i zajedničke poslove, Služba dečije zaštite ,Trg dr Zorana Đinđića 2 Bač ili lično u zgradu OU Bač-kancelarija broj 9.