Bač pred UNESKOVIM vratima

BAČ LOKAL
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   Tokom realizacije projekta „Dani evropske baštine – Dani Bača, Konferencija o brendiranju Bača: Bač pred UNESKOVIM vratima“ Turistička organizacija opštine Bač je tokom oktobra održala i dve radionice na teme „ Preduzetništvo u turizmu – šansa za mlade Bača“ i „Postani prvi turistički vodič u Baču“.

    Radionicama su prisustvovali učenici Srednje stručne škole „Dr Radivoj Uvalić“ iz Bačke Palanke smera turističko-hotelijerski tehničar sa profesorima, predstavnici nevladinih organzacija opštine Bač koje aktivno deluju i razvijaju turizam u Baču, predstavnici Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ Bač – Muzejska jedinica „Vekovi Bača“, predstavnici ugostiteljskih objekata , predstvanici lokalne samouprave opštine Bač, predstavnici Turističke organizacije opštine Bač i individualci koji aktivno deluju u razvoju i promociji turizma opštine Bač.

   Učesnicima radionica je organizovan i jednodnevni izlet u Sombor kako bi na primeru slične destinacije opštini Bač uvideli prednost i nedostatke turističke ponude. Cilj izleta je bio i da se učesnicima radionica pruži mogućnost za kreiranje novih ideja koji bi se mogli realizovati u opštini Bač i time obogatili turistučku ponudu svoje opštine.