54.MEĐUNARODNI SAJAM „LORIST“ NA NOVOSADSKOM SAJMU KRAJEM SEPTEMBRA

DEŠAVANJA

Na Novosadskom sajmu će se od 28. septembra do 2. oktobra održati dva međunarodna sajma, i to Sajam lova i ribilova i Sajam ekologije.

Međunarodni sajam lova i ribolova, kako se navodi na sajtu Novosadskog sajma, okupiće sve značajnije predstavnike, uvoznike i brendove osnovne i prateće opreme za sportski lov i ribolov, boravak u prirodi, sport i rekreaciju.

Centralni segment Sajma lova i ribolova biće ponuda lovačkog i ribolovačkog pribora i opreme, a očekuje se da ga prati prodajna izložba terenskih vozila i izložba sitnih životinja.

Na Sajmu ekologije biće predstavljene savremene tehnologije, ekološki standardi i inovativnost koje će unaprediti odnos prema zaštiti životne sredine.

Planirano je da priredbu upotpune brojne edukativne radionice i predavanja, a posetioci će moći da dobiju i korisne informacije o sadnji, negovanju i održavanju zelenila i cveća.

Fokus ovogodišnje manifestacije biće podizanje svesti posetilaca o primarnoj selekciji otpada, što bi, kako je planirano, trebalo da se realizuje kroz konkretan doprinos smanjenja štetnog uticaja na životnu sredinu postavljanjem Reciklažnog ostrva u krugu Novosadskog sajma.