22.oktobra obeležen Dan oslobbodjenja Bača

BAČ LOKAL VESTI

22.oktobra svečanom akademijom obeležen je Dan oslobodjenja Bača. U prigodnom kulturnom programu učestvovali su: literarno muzičko udruženje „Sveti Sava“ iz Vajske, pevačka grupa KUD „Mladost“ Bač, orkestar OŠ „Jan Kolar“ pod rukovodstvom profesora doktora Juraja Sudjija.

Dan oslobođenja sugrađanima su ispred lokalne samouprave čestitali predsednik opštine Bač doktor Steva Panić i predsednik skupštine Opštine Bač Dragan Amidžić, istakavšim tom prilikom  važnost negovanja sećanja na sve heroje i žrtve Drugog svetskog rata.

U prisustvu brojnih gostiju na svečanoj akademiji tradicionalno je uručena Oktobarska nagrada opštine Bač.  Ove godine Posebno priznanje opštine Bač dodeljeno je Literarnom muzičkom udruženju „Sveti Sava“ iz Vajske, za sveukupan doprinos u oblasti negovanja i očuvanja srpske tradicije, kulture i umetnosti, i Ani Nosal iz Selenče za sveukupan doprinos na polju kulturnog i umetničkog stvaralaštva.

Sportskom šahovskom udruženju „Kraljev Gambit“ iz Bača, za afirmaciju i popularizaciju šaha i postignute zapažene rezultate i Matiji Milanoviću iz Bača, za postignute vrhunske sportske rezultate u odbojci. Nagrada opštine Bač dodeljena je FUDBALSKOM KLUBU „SLAVIJA“ BOĐANI, za neprekidno funkcionisanje kluba u trajanju od jednog veka.